7 mei 2017 14:30

Scheidsrechter

Diouani, I.

Onbekend

GRUBBENVORST - [TT] Excellent heeft aan de uitwedstrijd tegen GFC '33 een punt over gehouden. In de slotminuut scoorde Nikky Cornelissen de 3-3. Door dit resultaat is de thuisploeg gedegradeerd en is Excellent nog steeds in de race voor nacompetitievoetbal met als inzet de tweede klasse.

Tweedeklassewaardig was het vanmiddag niet wat de toeschouwers te zien kregen. Het stempel derde klasse verdiende deze wedstrijd zelfs niet. Excellent zal ongetwijfeld met hele goede bedoelingen het veld in zijn gegaan, maar die goede bedoelingen konden niet omgezet worden in bijpassende daden. Het oogde onsamenhangend.

Desondanks had Excellent de wedstrijd na twintig minuten met wat meer precisie in de knip kunnen hebben. Na 5 minuten kwam Excellent reeds op een 0-1 voorsprong. Roel Verberk zette collega-aanvaller Rick van Koulil vrij voor de keeper. De inzet was voor de keeper, waarna Rick van Koulil de terugspringende bal exact in de loop van aanvoerder Teun Verberk passte. Deze zorgde van zo'n 12 meter voor de voorsprong.

In de twintigste minuut werd Frans Cuppers diep gestuurd door Rick van Koulil. Frans Cuppers zal de vrijstaande Roel Verberk niet gezien hebben, mar bezorgde de bal wel bij de mee opgekomen Rick van Koulil. Zijn schot ging over. Twee minuten later soleerde Mark Thomassen richting de goal van GFC '33, maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper. In de tegenaanval scoorde GFC '33 de gelijkmaker. Het spel van Excellent was in de fase ervoor al minder nauwkeurig geworden en na een kwartier moest keeper Noud van der Stoel de gelijkmaker al voorkomen. Noud van der Stoel mocht vandaag Erik Hubers vervangen die gisteren vader van een dochter is geworden. Tien minuten voor rust bewees Noud prima te kunnen keepen door een harde inzet vanaf een meter of zeventien te keren. In de rebound kreeg GFC '33 een uitgelezen kans op de voorsprong, maar de redding van de Excellent-keeper was fenomenaal.

Zijn collega-keeper aan de andere zijde liet in de 43e minuut ook weer zien prima te kunnen keepen door een hard schot van Roel Verberk weg te boksen. De ruststand was 1-1 en dat deed recht aan de verhoudingen in het veld.

De Excellent-toeschouwers hadden in de tweede helft op beterschap gehoopt. Die kwam er niet. Zo toonde Excellent eens te meer aan veel moeite te hebben met de staartploegen in deze competitie. Excellent creerde in het tweede bedrijf nauwelijks kansen en had daarnaast de rijen niet helemaal gesloten, waardoor GFC '33 wel gevaarlijk kond worden. En kon scoren. Na een uur stond er 3-1 op het scorebord en na 79 minuten had er 4-1 op het scorebord moeten staan. Een levensgrote kans werd door de Grubbenvorsters verkwanseld en dat kwam ze uiteindelijk nog duur te staan.

Niet veel later mocht Excellent een hoekschop nemen. Deze voorzet werd door Mark Thomassen teruggekopt, waarna middenvelder Loid Schellekens de stand een wat draaglijker aanzien kon geven: 2-3. Doortastend werd Excellent ook in de slotfase niet, maar het probeerde er dan toch nog het beste van te maken. Die instelling leverde in de slotminuut de 3-3 op. Doelpuntenmaker was laatste man Nikky Cornelissen.

Doordat in deze klasse veel ploegen van elkaar kunnen winnen, staat Excellent ondanks (herstel: dankzij) het gelijke spel nog steeds op een plek vier. Deze plek geeft op het einde van de competitie recht op nacompetitie. Het einde van de competitie is volgende week. Liessel dat al zeker weet dat ze nacompetitie (voor klassebehoud) gaan spelen, komt dan naar Het Domein.