Scheidsrechter

Kerkhof, R.P.J.H.

Onbekend

De goede wil was er zondag wel bij Excellent, maar het lukte de formatie van Michiel Jans niet om een bres te slaan in de stugge defensie van Stormvogels ‘28. Omdat de gasten uit Siebengewald het doel wel één keer troffen, keerden ze met de volle buit huiswaarts.

Onder een warm lentezonnetje was het gastploeg Stormvogels – een rechtstreekse concurrent voor een toppositie in de derde klasse - die op het Domein fanatiek opende. Een curieus moment was het toen de scheidsrechter in de 4e minuut de bal tegen zijn hoofd kreeg, en even languit ging. Gelukkig herstelde hij snel, waarna de wedstrijd kon worden hervat.

Terwijl de 0-0 op het scorebord bleef, wist Excellent na een kwartier meer tegenwicht te bieden, zonder grote kansen te creëren.  Na ruim een half uit had Excellent-verdediger Martijn Wientjes nog de grootste kans, toen hij een voorzet van Mark Broeks in de handen van de doelman kopte.

Twee minuten voor de pauze kwam Stormvogels heel gelukkig aan een doelpunt. Na mislukt uitverdedigen van Excellent belandde de bal bij Ingo Custers, die met een bekeken schuiver Excellent-doelman Noud van der Stoel kansloos liet (0-1). Op slag van rust had Mark Broeks de gelijkmaker op de schoen, na een mooie voorzet van Roel Verberk. Hij stuitte op de doelman van Stormvogels.

Veldoverwicht

In de tweede helft, met Rick van Koulil voor Frans Cuppers en Mark Thomassen voor Mark Broeks ging Excellent nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Het leverde ook een veldoverwicht op, met zeker ook het nodige gevaar vanaf de beide flanken. Rick van Koulil zorgde voor de nodige dreiging van de linkervleugel, maar zijn voorzetten konden niet worden verzilverd. Chris van Duijnhoven zag een hakbal net naast het doel verdwijnen. Roel Verberk brak op rechts door, maar de hoek was te scherp om de doelman van Stormvogels te verschalken. Dat lukte ook Chris van Duijnhoven niet, toen hij na een vrije trap van Nicky Cornelissen de bal naast het doel kopte.

De gasten uit Siebengewald, die vanuit een compacte verdediging opereerden, wisten met snelle uitbraken zeker zo veel gevaar te stichten als de thuisploeg. Een paar keer kroop Excellent door het oog van de naald, maar ook Stormvogels wist het net niet meer te vinden.

De laatste kan was voor Excellent toen Nicky Cornelissen een vrije trap hard inschoot. De keeper stopte de bal half, maar in de rebound was er geen Oploose speler present om de bal binnen te tikken. Dat was voor Excellent het verhaal van de middag: veel goede bedoelingen, maar nooit de laatste pass om beslissend uit te halen. En daarmee was de 0-1 nederlaag een feit en is de kans op een periodetitel voor Excellent nu ver van huis.