EXCELLENT DENDERT OVER MVC '19 HEEN EN BOEKT HISTORISCHE OVERWINNING

12 maart 2017 14:30

Scheidsrechter

Vereijken, A.M.A.H.

Onbekend

MAASBREE - [TT] In tegenstelling tot de thuiswedstrijden zijn de uitwedstrijden dit seizoen geen succes. Drie wedstrijden werden gelijk gespeeld en verder waren er op vreemde bodem alleen nederlagen te noteren. Tot vandaag. Voor het eerste in de historie werd een uiwedstrijd in de derde klasse in winst omgezet. Met een historisch grote zege (0-4) denderde Excellent over MVC '19 heen.

MVC '19 dat de laatste weken een stijgende lijn liet zien miste de nodige spelers vanmiddag, maar van een vereniging met 750 leden mag je verwachten dat ze over waardige vervangers beschikken. Daarnaast wist MVC '19 precies hoe Excellent zou spelen. Desondaks had het geen enkel antwoord op het spel van Excellent.

De eerste noemenswaardige kans voor de thuisploeg viel pas in de tachtigste minuut te noteren. Toen was de wedstrijd al lang en breed beslist. Vorige week had Excellent 46 minuten nodig om de wedstrijd te beslissen. Vandaag was de wedstrijd feitelijk al na 45 minuten beslist, In de slotminuut van de eerste helft stuurde Chris van Duijnhoven Teun Verberk op links diep. Diens voorzet bereikte Frans Cuppers die bij het wegdraaien gehinderd werd. De scheidsrechter zag er geen strafschop in, maar enkele seconden later werd Bart van Duijnhoven onderuit gehaald en kon de scheidsrechter niet meer om een strafschop heen. De trainer/coach van Excellent O13, Frans Cuppers, schoot deze vrije trap vanaf elf meter feilloos binnen: 0-3.

Wat te doen in de tweede helft? Meer dan drie punten zijn er niet te halen. Gas terug nemen? Alhoewel MVC '19 geen Barcelona was nam Excellent het zekere voor het onzekere en liet het MVC '19 ook in de tweede helft geen moment in hun spel komen. Aanvoerder Teun Verberk gaf daarin ondubbelzinnig het goede voorbeeld. Tot in de blessuretijd stopte hij zijn ziel en zaligheid in de wedstrijd. Zijn teamgenoten konden niet anders dan het voorbeeld van hun aanvoerder volgen. Daarmee is een deel van de huidige vorm van de ploeg van Michiel Jans verklaard. Het andere deel zit in de aanval. Dat de aanvallers over talent beschikken is bekend, maar tot een hoog rendement leidde dat niet. De laatste weken begrijpen de aanvallers elkaar beter en stellen ze elkaar meer in staat om te scoren.

Zo ook in de eerste helft. In de twaalde minuut werd een schot van Roel Verberk opgepikt door Frans Cuppers die het overzicht behield en aflegde op Bart van Duijnhoven. Deze techniektrainer bij de jeugdafdeling schoot de bal beheerst in de hoek (0-1). In de dertigste minuut vond Chris van Duijnhoven collega-spits Frans Cuppers die op zijn beurt de bal terug legde op Bart van Duijnhoven. De jongste Van Duijnhoven klopte met een schuiver de keeper van MVC '19 voor de tweede keer (0-2). Enkele minuten later leek Roel Verberk op weg naar de 0-3. De matchwinner van vorige week was deze keer minder besluitvaardig. Een tegenvaller was dat hij enkele minuten later met een enkelblessure van het veld moest.

In de tweede helft waren de kansen wat schaarser. In de aanvangsfase was er een gevaarlijke vrije trap van Loid Schellekens. In de vijfentachtigste minuut maakte de juist ingevallen Rick van Koulil uit niets iets. De trainer van Excellent O17 ging het duel aan met het centrale verdedigingsduo van MVC '19. Hij won het duel, klopte de doelman en legde de eindstand vast: 0-4.

Drie overwinningen op een rij en twee wedstrijden op een rij hield de verdediging de nul. Komende week ligt er een nieuwe uitdaging voor trainer Michiel Jans en zijn selectie. De nummer laatst Rood Wit '62 uit Helmond komt op bezoek op Het Domein. Gelet op het track record tegen de staartploegen geen gemakkelijke opgave.