30 oktober 2016 14:30

Scheidsrechter

Hoeben, R.H.E.

Onbekend

SIEBENGEWALD - [TT] Het duel tussen twee middenmoters, Stormvogels '28 en Excellent, eindigde vanmiddag na dik 90 minuten in 1 - 1. Deze stand stond na 8 minuten al op het scorebord. Met deze puntendeling blijven beide ploegen in de grote middenmoot. De achterstand op koploper SC Irene is slechts vier punten, maar de voorsprong op de staartploegen is ook nog steeds klein.

De ontmoeting op sportpark het Eindpunt was er één tussen twee oude bekenden. In 2012 werd Excellent kampioen in de vijfde klasse en promoveerde Stormvogels '28 via de nacompetitie. Het jaar erop werd Stormvogels '28 in Oploo kampioen van de vierde klasse. In 2014 promoveerde Stormvogels '28 via de nacompetitie zelfs naar de tweede klasse. Het verblijf in de tweede klasse was van korte duur, maar het had niet veel gescheeld of de Siebengewaldse ploeg was deze zomer opnieuw naar de tweede klasse gepromoveerd. Conclusie is wel dat de tegenstander van vandaag dus als een van de kampioenskandidaten kan worden beschouwd, al vallen de resultaten nog niet mee.

Excellent startte vandaag zonder verdediger Martijn Wientjes die net vader geworden was. De gehele eerste helft had Excellent zijn handen vol aan de behendige aanvallers van de thuisploeg. Dit leidde in de vierde minuut al tot de 1-0 voor Stormvogels '28. In de 8e minuut was de stand weer gelijk toen een voorzet van Mark Thomassen door een verdediger van de thuisploeg, onder druk van Frans Cuppers, in eigen doel getikt werd (1-1). Vanaf de twintigste minuut was Stormvogels '28 nadrukkelijk de bovenliggende partij en creeerden de Siebengewaldse aanvallers met de regelmaat van de klok de nodige kansen. Het echte raffinement in de afronding ontbrak. Neemt echter niet weg dat Excellent doelman Erik Hubers zeer dankbaar mag zijn dat het voor de rust bij één tegentreffer bleef. De grootste kans op een tweede Oploose treffer was halverwege de eerste heft voor Frans Cuppers. Zijn inzet werd, na mistasten van de keeper bij een vrije trap, door een verdediger van de lijn gehaald.

In de rust werd door coach Michiel Jans een omzetting in de ploeg doorgevoerd die uitstekend uitpakte. De spitsen van Stormvogels '28 lagen nu wel aan de ketting van de Oploose verdedigers, die op hun beurt gesteund werden door laatste man Teun Verberk. Bij Stormvogels '28 lopen enkele spelers die graag (en soms ook goed) de lange bal hanteren. Veel effect sorteerde dat vandaag niet. De tweede helft was Excellent de betere ploeg en was het niet vreemd geweest als Excellent in de slotfase op 1-2 was gekomen. Doordat steeds net niet de kleine opening gevonden werd viel die goal niet en moesten beide ploegen zich tevreden stellen met 1 punt.

Volgende week speelt Excellent thuis tegen MVC '19 uit Maasbree.