5841AG
OPLOO
tel. 0485-382798

Voor het eerst in de historie stond de derby tussen Excellent  en DSV in de derde klasse op het programma. En in het nog prille seizoen stond er meteen veel op het spel. Beide ploegen zijn op zijn zachtst gezegd voorzichtig aan het seizoen begonnen en bivakkeerden voor de derby in de onderste regionen van de ranglijst. De belangen waren groot. En toen de oranje sfeerwolken waren verdreven, werd er onder grote belangstelling afgetrapt op sportpark “het Domein”. Driehonderd toeschouwers stonden klaar voor een heerlijke pot.

Het eerste kwartier had Excellent het beste van het spel met een uitbraak van Roel Verberk die door de DSV-goalie uitstekend werd verwerkt. Ook een gevaarlijk indraaiende vrije trap en een schot van Sven van Gelder leverde niet het door Excellent gewenste resultaat op. In de 20ste minuut werd Tijn Cornelissen in het strafschopgebied onderuit gehaald en de uitstekende leidsman kende een strafschop toe. Deze buitenkans werd door Sven van Gelder prima afgerond: 1-0.

Na deze achterstand kwam DSV beter in het spel. In de 28ste minuut werd een toegekende vrije trap net buiten het strafschopgebied met  grote precisie voor het doel gebracht en Willem Jans kopte de bal keihard en onhoudbaar in het doel: 1-1. In het slot van de eerste helft namen de gasten stilaan het initiatief. Excellent kwam er nog met moeite uit en de passes werden onnauwkeurig waardoor DSV steeds dreigender werd met een schot van Stijn Willems dat net over ging. Ook daarna nog een vrije kopkans en een schot dat door Excellent-doelman Kroef kon worden gekeerd. Al met al gingen de mannen naar de thee met een terechte ruststand: 1-1.

De tweede helft begon spectaculair. Eerst twee uitstekende mogelijkheden voor Excellent. Vanaf links een prima voorzet, maar de oranje spitsen stonden net niet scherp genoeg opgesteld om deze kans te verzilveren. Ook een schot van Gido Curvers ging ternauwernood over. Aan de andere kant werd DSV plotseling gevaarlijk, maar een scrummage in het Excellent-doelgebied leverde op miraculeuze wijze geen treffer op. Toen waren er pas 10 minuten gespeeld in het tweede bedrijf. In de 51ste minuut was het wel raak voor Excellent. Een prachtige aanval door het midden kwam uiteindelijk bij Timo Cornelissen die de doelman mooi omspeelde en de 2-1 binnen tikte. Even later was het zelfs bijna 3-1. Vrij voor de keeper wisten de oranjemannen de voorsprong niet te vergroten.

Kort daarop, in de 56ste minuut,  was het wel weer raak aan de andere kant. Stijn van den Broek scoorde met een kopbal de gelijkmaker voor de gasten uit Sint Anthonis: 2-2.

In het daaropvolgende kwartier werden beide ploegen slordiger. Op het zware veld sloeg de vermoeidheid toe, maar DSV zette in het laatste kwartier steeds meer druk en Excellent kwam nog nauwelijks tot acceptabele aanvallen. Het spel speelde zich voornamelijk af op de Excellent-helft. Het wachten was op de 2-3. Na een aantal goede mogelijkheden viel de 2-3 in de 82ste minuut. Een goed uitgespeelde aanval werd door Stijn van den Broek mooi afgerond. In de resterende minuten vond Excellent niet meer de kracht om deze domper te verwerken. Daardoor eindigde deze sportieve derby, onder uitstekende leiding van scheidsrechtr van Ool, in een 2-3 overwinning voor de gasten uit Sint Anthonis.