St. Antoniusweg 11
6562GL
GROESBEEK
tel. 024-3972819

GROESBEEK - De ene Groesbeekse tegenstander is de andere niet. Na de grote overwinning tegen degradatiekandidaat Germania speelde Excellent gisteren tegen kampioenskandidaat Groesbeekse Boys. Een tegenstander van een ander kaliber, die terecht met de overwinning aan de haal ging. Na een 3-2 overwinning op Excellent is het zeker niet uitgesloten dat deze ploeg uiteindelijk met de hoofdprijs gaat lopen. Excellent is, ondanks de nederlaag, nog steeds in de race voor plek vier; een plek die mogelijk recht geeft op nacompetitievoetbal.

De eerste helft was misschien niet goed, maar nooit saai. De thuisploeg zette Excellent vanaf het begin flink onder druk en zocht daarbij vaak de vlugge vleugelaanvaller aan de rechterkant. Via deze kant werd na 18 minuten ook de Groesbeekse voorsprong ingeleid. Een strak schot vanaf 16 meter en een zeldzaam ongelukkig moment van keeper Niek Verhoeven zorgden voor de 1-0. Een klein kwartier later kende ook zijn collega aan de andere kant een ongelukkig moment. Hij probeerde, terwijl hij onder druk gezet werd door aanvaller Roel Verberk, een medespeler in te spelen, maar speelde de bal in de voeten van Frans Cuppers. Met een lage schuiver vond hij het lege doel: 1-1. De thuisploeg die het strakke kunstgrasveld gewend is, combineerde gemakkelijker dan Excellent. Als er voor Excellent al eens een kans lag om uit te breken dan was de voorwaardse bal meermaals niet goed genoeg. Toch ebde het overwicht van de thuisploeg weg en dat had vooral te maken met de grote inzet waarmee de spelers van trainer/coach John Janssen speelden. Voor beide ploegen ontstonden er kleine mogelijkheden.

Ook in het tweede bedrijf startte Groesbeekse Boys erg sterk. Excellent werd ver terug gedrongen, maar hield ook nu stand. Sterker nog, in de 51e minuut kon Roel Verberk op de keeper van Groesbeekse Boys af. In de eindfase sprong de bal net te ver van zijn voet waardoor de keeper een voorsprong van Excellent voorkwam. Net toen het overwicht van Groesbeekse Boys afnam viel toch de 2-1. Keeper Niek Verhoeven redde nog bij een venijnige hoekschop, maar werd enkele tellen later verslagen door een knappe omhaal. Doet ie ook niet iedere dag. Excellent bleef knokken en peurde er toch weer een gevaarlijke doelpoging uit toen Sven van Gelder zich vrijspeelde. Zijn schot ging, op randje buitenspel, voorlangs. Groesbeekse Boys bleef de betere ploeg, liet een gevaarlijk afstandsschot zien, maar moest ook toezien dat Excellent door het hart van hun verdedigingscentrum combineerde. Een één-tweetje tussen Roel Verberk en Frans Cuppers werd gevolgd door een bal tegen de paal. Tien minuten voor tijd kwam de 3-1 op het scorebord. Een afgeslagen hoekschop kon opnieuw in de doelmond gebracht worden waar de bal vrij ingekopt kon worden. Alhoewel het duel gespeeld leek en de krachten weg vloeiden, weigerde Excellent op te geven. Er werden enkele omzettingen gedaan, maar de 4-1 hing meer in de lucht dan de 3-2. Keeper Niek Verhoeven voorkwam de 4-1 met een knappe redding en in blessuretijd scoorde Roel Verberk toch de 3-2. Niet veel later bleek het een goal voor de statistieken te zijn.

Komende zondag speelt Excellent op Het Domein opnieuw tegen een Groesbeekse tegenstander: middenmoter Rood Wit.