0 - 3

3e klasse D

17 februari 2019 14:30

Onbekend

WANROIJ - Het eerste elftal van Excellent ging vandaag voor een zes puntenwedstrijd naar Constantia. Excellent verwelkomde vandaag trainer/coach John Janssen terug op de bank met naast hem Jos van Otterdijk die hem vorige week had vervangen. Het trainersduo had gekozen voor een andere veldzetting in de voorste lijn en voor een basisplaats voor Jannes van Dijk. Binnen een kwartier bekroonde deze jonge aanvaller zijn basisdebuut met een doelpunt. Dat had overigens ook al vijf minuten eerder kunnen zijn, toen hij alleen op de Wanroijse doelman af kon. Met een subtiel tikje probeerde hij de doelman te passeren, maar die liet zich niet passeren. Even later dus wel. Aan het doelpunt ging een "walk in the park" van Roel Verberk vooraf. Hij passeerde een viertal verdedigers en wist vervolgens Jannes van Dijk aan te spelen die knap wegdraaide bij zijn tegenstander en de 0-1 tegen de touwen joeg.

Twee minuten later had Roel Verberk de kans om Constantia een nieuwe tik uit te delen. Tot een doelpunt kwam het niet. Excellent was de baas op het veld, maar in minuut 22 had het toch 1-1 kunnen staan. Een lage voorzet van links bereikte een aanvaller van Constantia, maar Excellentkeeper Noud van der Stoel had een uitstekende redding in huis. De rebound die volgde ging naast. De sterke openingsfase van Excellent ebde wat weg, maar in de blessuretijd van de eerste helft sloeg de Oploose ploeg genadeloos toe. Op het middenveld onderschepte Jannes van Dijk een bal. Via Frans Cuppers kwam de bal op rechts bij de onvermoeibare Mark Thomassen. De lage schuiver in de verre hoek was erg knap en betekende de 0-2. Een minuut later werd een voorzet van links bij de eerste paal door een Constantia-aanvaller te zacht in geschoten waardoor keeper Noud van der Stoel de tegentreffer kon voorkomen.

Ook in de tweede helft speelde Excellent heel geconcentreerd en gedisciplineerd. Opvallend is het sterke spel van Stephan Schellekens achterin. Hij lijkt een streep te hebben gezet onder een lange periode van blessures. Vol overgave bestreed hij, maar niet alleen hij, zijn tegenstanders. Constantia wist daar geen raad mee met als gevolg dat de thuisploeg geen enkele kans wist te scheppen in het tweede bedrijf. Excellent had nog genoeg kansen om de score verder op te voeren. Op het uur leverde Roel Verberk een mooie steekpass af op Frans Cuppers. De lange aanvaller glipte langs de keeper, maar zijn doelpoging ging naast. In de 84e minuut werd in het strafschopgebied van Constantia een overtreding gemaakt op Roel Verberk. De strafschop van Nikky Cornelissen werd gestopt door de keeper. De rebound van Thijn Cornelissen had een doelpunt moeten zijn, maar het schot ging over. In de minuten daarna ging de jonge aanvaller op zoek naar een doelpunt. Een minuut voor tijd werd zijn harde werken beloond. Van buiten de zestien schoot hij de bal buiten bereik van de keeper in de korte hoek (0-3).

Met deze overwinning krijgt Excellent er drie belangrijke punten bij om het verblijf in de derde klasse met een jaar te verlengen. Daarnaast biedt ook het spel perspectief voor de komende weken. Eerstvolgende tegenstander is Olympia '18. Deze Boxmeerse lijstaanvoerder komt volgende week naar Ons Domein.