3 - 0

3e klasse D

25 november 2018 14:30

Onbekend

BOEKEL - Excellent 1 heeft vanmiddag opnieuw niet kunnen winnen. Tegen kwart voor vijf stapte Boekel Sport met een 3-0 overwinning van het veld. Deze uitslag gaf de verhoudingen in het veld niet goed weer. In een wedstrijd die ruim twintig minuten oponthoud kende vanwege een blessure bij de scheidsrechter, was de doelman van de thuisploeg de grote uitblinker.

Na een uitstekende competitiestart staat de ploeg van John Janssen nu al een aantal weken droog en is het niet in allerbeste doen. Boekel Sport begon met twee punten voorsprong aan de wedstrijd. Na drie minuten werden dat er virtueel al vijf, want door niet kordaat uitverdedigen stond er toen al een 1-0 stand op het scorebord. Dat was direct een aardige tik voor Excellent. Het is duidelijk dat een aantal spelers niet kan brengen wat ze zouden moeten brengen, waardoor er te veel mis ging om tot acceptabel voetbal te komen. Boekel Sport was in die periode de betere partij, maar tot serieuze mogelijkheden kwamen de geelhemden ook niet. In de 27e minuut was er de eerste kans voor Excellent. De boogbal van Rick van Koulil van ruim buiten het strafschopgebied ging wel over de keeper, maar ook net naast de goal.

In de dertigste minuut raakte scheidsrechter Theunisz uit Uden geblesseerd en kon niet verder. Gelukkig was er een vervanger aanwezig en kon het spel na ruim 20 minuten hervat worden. Die onderbreking kwam Excellent kennelijk goed uit, want vanaf dat moment speelde het beter, was het de bovenliggende partij en ook regelmatig dicht bij een doelpunt. In minuut 38 struikelde Roel Verberk over een voet van een Boekelse verdediger. En kende scheidsrechter Van Dalen uit Odiliapeel Excellent een buitenkans toe. De strafschop van Frans Cuppers ging via de vingertoppen van de doelman tegen de paal. Een minuut later verdween een inzet van Frans Cuppers in het zijnet. In de laatste vijf minuten van de eerste helft mocht Bart van Duijnhoven twee keer van afstand aanleggen. De eerste poging ging net over; de tweede werd op geweldige wijze door de keeper uit de kruising getikt.

Voetballend liet Boekel Sport ook in de tweede helft weinig zien. Neemt niet weg dat de eerste kans in het derde bedrijf voor de thuisploeg was. Een schot van een meter of veertien was echter een vangbal voor keeper Gido Lenkens. Onder leiding van uitblinker Teun Verberk probeerde Excellent het tij te keren. Dat lukte de ploeg wonderwel. Geweldig was het allemaal nog niet, maar het begon wel steeds beter te lopen. Na een uur werd er op de rand van de zestien een overtreding gemaakt op invaller Stefan Broeks. Dat leverde hem een blessure op waardoor hij vijf minuten nadat hij Stefan Schellekens was komen vervangen zelf ook gewisseld moest worden. De vrije trap van Timo Cornelissen ging vervolgens net naast. In de 73e minuut onderscheidde de Boekelse doelman zich opnieuw met een geweldige reflex op een kopbal. Een minuut later was de Boekelse uitblinker eindelijk geklopt, maar werd hij op de doellijn bijgestaan door een ploegmaat.

Excellent verdiende absoluut een punt, maar kreeg deze niet. De 2-0 en 3-0 van Boekel Sport in de 80e en 90e minuut waren er uit de categorie "de deksel op de neus krijgen". Excellent zocht met invaller Wouter Ermens die, 's ochtends al vier keer gescoord had voor het tweede elftal, de aanval en dat ging ten koste van de defensieve organisatie. Zelfs een doelpunt was Excellent niet gegund, want in de 88e minuut voorkwam de keeper van Boekel Sport opnieuw een vrijwel zekere goal.

Aan heel veel was vanmiddag te zien dat Excellent op het moment even in de hoek zit waar de klappen vallen, waardoor het nog meer energie zal kosten om punten te pakken. Om daar uit te komen wordt er karakter en leiderschap gevraagd. Daarin gaf een aantal spelers in de loop van de wedstrijd al het goede voorbeeld. Met een goede trainingsweek kunnen de komende week de volgende stapjes gezet worden naar een hopelijk goed resultaat komende zondag tegen Handel.