1 - 0

3e klasse D

4 november 2018 14:30

Onbekend

HELMOND - In de uitwedstrijd bij MULO in Helmond had Excellent 1 vanmiddag goede zaken kunnen doen. Uiteindelijk was het de thuisploeg die goede zaken deed door in de slotfase de winnende goal te scoren: 1-0.

Van de zijde van Excellent was het geen beste wedstrijd. In balbezit was er weinig rust aan de bal, waardoor er veel fout ging en fatsoenlijke aanvallen op de vingers van één hand te tellen waren. Waarom was er geen rust aan de bal? Wellicht omdat er te weinig regie in de ploeg was. Geroepen werd er genoeg in het veld, maar dit was vanmiddag totaal niet effectief. Sterker nog, misschien werkt het wel averechts.

De keren dat Excellent-spelers elkaar wel vonden ontstonden er ook kansen. Na ruim een half uur stelde Teun Verberk Mark Thomassen in staat om de 0-1 binnen te koppen, maar zijn wat mislukte kopbal ging naast. In het eerste kwartier na rust kwam Excellent op rechts drie keer door en kon, schuin voor de goal, drie keer uitgehaald worden. De schoten van achtereenvolgens Frans Cuppers, Mark Thomassen en Roel Verberk waren niet voldoende geplaatst en daardoor gekeerd door de Helmondse doelman.

MULO was in minuut 30 en 31 dicht bij succes. Een schot van afstand ging tegen de buitenkant van de paal en een kopbal uit een hoekschop werd door de Excellent-verdediging van de lijn gehaald. Na een uur verdween een bal van Stephan Schellekens bij een verdedigende actie maar net naast de goede kant van de paal.

Gelet op het spel zou 0-0 uiteindelijk ook nog een goed resultaat geweest zijn, maar dat ene punt werd niet binnengehengeld. De wedstrijd werd beslist door een strafschop. Mark Broeks maakte een op het oog onnodige overtreding in de zestien. De strafschop die volgde werd keurig binnen geschoten. Vijf minuten later claimde Excellent een strafschop, maar daar ging de scheidsrechter niet in mee. Na ruim negentig minuten bleven de drie punten in Helmond en is Excellent er niet in geslaagd verder afstand te nemen van de staartploegen.

Volgende week zijn er geen competitieverplichtingen. Op 18 november speelt Excellent thuis tegen Avanti uit Schijndel.