Datum

30 september 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

OPLOO - Excellent 1 heeft drie punten overgehouden aan de derby tegen Constantia uit Wanroij. Na een gelijkopgaande eerste helft won de sterkste ploeg het duel. Met vier punten uit twee wedstrijden is er, in elk geval qua resultaat, sprake van een goede competitiestart. Volgende week komt koploper Volkel naar Het Domein.

Constantia werd vorig jaar kampioen in de vierde klasse en behaalde vorige week het eerste punt in de thuiswedtrijd tegen Handel. De eerste helft kenmerkte zich door een hoog tempo en veel strijd en verbaal geweld. Kansen waren er ook. In minuut zes kopte Stefan Broeks een voorzet naast en drie minuten later controleerde diezelfde Stefan Broeks een bal met de borst, speelde hij zich vrij, maar zijn inzet ging voorlangs. In het vervolg waren de gasten zeker niet de mindere en waren zij in de 17e en 42e minuut dicht bij een voorsprong. De eerste kans ontstond uit een kopbal na hoekschop die door een Excellent-speler van de doellijn gehaald moest worden. De tweede kans was er één in de categorie "bijna niet te missen".  Milano v.d. Cruijssen hoefde een voorzet maar binnen te lopen, maar hij speelde de bal naast het doel. Deze gemiste kans kwam Constantia duur te staan, want twee minuten later nam Excellent de leiding. Eindelijk was er meer rust in een aanval en dat leidde prompt tot succes. Teun Verberk bracht Stefan Broeks in schietpositie. Zijn inzet werd nog gekeerd door de doelman van Constantia, maar op de rebound van Roel Verberk was hij kansloos (1-0).

Excellent-trainer John Janssen had zijn spelers in de rust laten weten dat het anders moest. De tweede helft gaf, net als vorige week, ook een behoorlijk ander spelbeeld te zien. Met een 1-0 achterstand "lag de bal bij" Constantia. Echt bij machte waren ze niet om het Excellent moeilijk te maken. Binnen het kwartier vedubbelde Excellent de voorspong. Spits Frans Cuppers legde de bal terug op middenvelder Teun Verberk die zag dat collega-middenvelder Bart van Duijnhoven er op rechts overheen kwam. Alleen voor doelman Reijnen faalde de overgebleven Van Duijnhoven-telg niet (2-0). Drie minuten later was er van de zijde van Constantia nog een vrije schietpoging uit de tweede lijn, maar doelman Gido Lenkens hoefde niet in actie te komen. Vervolgens was Excellent meerdere malen dicht bij de 3-0. Op pogingen van Roel Verberk, Vince van den Elsen (2x), Timo Cornelissen en Mark Thomassen kwam de keeper van Constantia telkens als winnaar uit de strijd. Bijzonder goed was het allemaal niet, maar de drie punten kwam wel terecht bij de ploeg die er de meeste aanspraak op mocht maken.