van Steenhuijsstraat 35 A
5841AG
OPLOO
tel. 0485-382798

Excellent heeft vanmiddag genoegen moeten nemen met een gelijkspel. In een vanwege het weer en het ontbreken van toeschouwers troostelooze ambiance kwam het eerste elftal vanmiddag tegen SV De Braak niet verder dan 2-2.  Bij rust stond het 0-1 voor SV De Braak en in de slotfase van de wedstrijd kwamen de Helmonders langszij. Voor Excellent scoorde Frans Cuppers beide treffers.

SV De Braak is vorig jaar ontstaan uit een fusie tussen de twee Helmondse buurverenigingen Helmondia en MULO. Daar waar Excellent een goede competitiestart kent, won SV De Braak vorige week pas voor het eerst. De ploeg van aanvoerder, en voormalig Excellentspeler, Tomas Hendriks bezet de voorlaatste plaats en zal alles in het werk moeten stellen om degradatie te voorkomen. Dat zijn zorgen die Excellent niet heeft. Het waren dan ook de gasten die op het einde van de wedstrijd het meest blij waren met de puntendeling, want ruim in blessuretijd ging het ene puntje voor SV De Braak nog bijna in rook op.  Er moest een geweldige redding van de goede Helmondse keeper aan te pas komen om een doelpunt van Mark Thomassen uit een lage voorzet van Gido Kurvers te voorkomen. In de 86e minuut was SV De Braak in doelpunten naast Excellent gekomen, toen een geblokte vrije trap voor de voeten van een Helmondse speler kwam die de niet te missen kans omzette in een doelpunt (2-2). Dat was een tegenvaller voor Excellent dat in de tweede helft de 0-1 achterstand had omgebogen in een 2-1 voorsprong.

In de eerste helft speelde Excellent slordig. SV De Braak was niet beter, maar kwam halverwege het eerste bedrijf wel aan de leiding. Zowat vanuit de middencirkel werd een diepe bal in de doelmond van Excellent gebracht, waar alleen een speler van SV De Braak op reageerde. In alle vrijheid verlengde hij de bal tot in de goal (0-1). Daarvoor had Frans Cuppers een kans op de openingstreffer laten liggen toen hij te vroeg in de lucht hing bij een voorzet van Sven Heldens. Op het half uur zette Frans Cuppers Sven van Gelder in kansrijke positie, maar het lage schot van de Excellentaanvaller werd ten koste van een hoekschop door de keeper gekeerd.

In de tweede helft was het spel van Excellent veel minder slordig, maar werd het veld door de regen ook steeds zwaarder. In de 52e minuut was er plots een goede aanval van Excellent. Mark Thomassen zag op rechts Mark Broeks vrij, die een lage voorzet gaf op Frans Cuppers, die alleen nog maar hoefde af te ronden. Dat deed hij en zo was de 1-1 een feit. SV De Braak gaf niet op, kreeg een goede schietkans, maar het was op dat moment Excellent dat de meeste aanspraak op de overwinning maakte. In de 73e minuut minuut werd de beste aanval van de wedstrijd bekroond met een doelpunt. Aanvoerder Teun Verberk zette een één twee met Sven van Gelder op en vond Thijn Cornelissen in de diepte. Diens voorzet bereikte Frans Cuppers die zijn tweede goal van de middag maakte (2-1).  Na een knappe actie was Sven van Gelder tien minuten voor tijd dicht bij de 3-1. Helaas ging zijn inzet voorlangs, bleef SV De Braak in de wedstrijd en kregen de Helmonders vervolgens het resultaat waar ze zelf wellicht niet meer op gerekend hadden.

In de 3e klasse D hebben zich bovenin nu vijf teams afgescheiden van de rest en bezet Excellent een prima derde plaats. Volgende week zondag gaat de ploeg van trainer John Janssen, die zijn contract bij Excellent heeft verlengd met een zesde seizoen, om 14:00 uur op bezoek bij koploper Boekel Sport.